Schrijfblog

Publicatie in Fantastische Vertellingen nr. 58

Het is weer tijd voor een blogstuk over een nieuwe publicatie. Mijn fantasy verhaal Bloed in de sneeuw staat in de nieuwste editie van Fantastische Vertellingen (nr. 58).

In dit verhaal neem ik je mee naar het ijskoude noorden. In Bloed in de sneeuw staat een nomadengroep centraal, die geïnspireerd is op hoe de Sami lang geleden leefden. Dit is van oorsprong een nomadenvolk uit Lapland (noorden van Noorwegen, Zweden en Finland). Ze reisden mee met grote rendierkuddes en leefden van vlees, huiden en melk van de rendieren. Tegenwoordig is hun levenswijze heel anders. Ik verklap niet waar het verhaal over gaat. Marco Bezoet de Bie maakte er drie mooie illustraties bij.

In deze editie staan ook verhalen van Ard Walburg, Peter Eijk, Liesbeth Jochemsen, Roos van der Velden en Johan Klein Haneveld. Daarnaast zijn er boekbesprekingen, een kolom, assays en een probleemrubriek. Genoeg te lezen dus. Totaal 140 bladzijden. Je kunt een exemplaar kopen in de webwinkel van Fantastische Vertellingen. Klik op de onderstaande knop om bij de webshop van Fantastische Vertellingen te komen.

Fantastische Vertellingen nr. 58