Eowen Valk

Don't give up on your dreams

Over mij

Ik schrijf sinds 2010 korte verhalen. Dat zijn voornamelijk fantasy en horrorverhalen, soms sciencefiction. Ik vind het heerlijk om mijn energie, ideeën en frustraties in verhalen te verwerken. Het liefst gooi ik daar ook een portie actie in, want ik hou niet van zoetsappige verhalen.

Ik schrijf regelmatig voor grote genre wedstrijden: Unleash Awards (laatste editie in 2012), Trek Sagae, Fantastels (allebei laatste editie in 2017), Harland Awards (voorheen Paul Harland Prijs), de Waterloper verhalenwedstrijd en Edge Zero. Wedstrijdspanning is een goede motivator om ideeën op papier te krijgen 😉 Dit levert wisselende resultaten op. Ik won in 2020 zelfs de derde prijs bij de Waterloper verhalenwedstrijd met mijn verhaal De strijd tegen leefbelasting. Zo nu en dan verschijnen mijn verhalen in verhalenbundels.

Sinds 2020 schrijft ik ook in het Engels. Er zijn veel meer publicatiemogelijkheden voor korte horrorverhalen in het Engels, dan in het Nederlands. In 2021 verscheen mijn eerste Amerikaanse publicatie Zara-Lena’s Surprise Dinner in de verhalenbundel Dates from Hell van HellBoundBooks Publishing. In 2022 verscheen mijn horrorverhaal Sacrasenia in de verhalenbundel Nightmare Fuel: Objects of horror van Cloaked Press. Een enorme stimulans om door te schrijven in het Engels!

Ik blijf daarnaast ook in het Nederlands schrijven voor Waterloper, Fantastische Vertellingen en bijdragen voor verhalenbundels. Momenteel werk ik aan manuscript voor een roman.

Je kunt me ook op Facebook en Twitter vinden. Daar gebruik ik dezelfde foto als op de front page en hier.

Terug naar boven