Over mij

Over mij

Leuk dat je hier een kijkje neemt. Laat me je iets vertellen over mijn passie. Sinds 2010 ben ik serieus bezig met het schrijven van fantasy en horror verhalen. Dit doe ik onder mijn pseudoniem Eowen Valk. Tja, ik heb nou eenmaal iets met roofvogels, dus een achternaam voor mijn pseudoniem was al gauw gevonden. Ik vind het heerlijk om mijn energie, ideeĆ«n en frustraties in verhalen te verwerken. Het liefst gooi ik daar ook een portie actie in, want ik hou niet zo van zoetsappige verhalen.

Ik schrijf speciaal voor de grote genre wedstrijden; Unleash Awards (inmiddels bestaat deze niet meer. Laatste editie was in 2012), Fantastels, Harland awards (voorheen Paul Harland Prijs) en Trek Sagae. Af en toe doe ik ook mee aan een wedstrijd van Schrijverspunt. Wedstrijdspanning is een goede motivator šŸ˜‰ Dit levert wisselende resultaten op. Zo nu en dan verschijnt er een verhaal van mij in een verhalenbundel.

Mijn grootste wedstrijdproject was een fantasy manuscript dat ik in 2012 had geschreven voor de manuscript wedstrijd Dromen & Demonen van uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Helaas had ik niet gewonnen, zelfs geen top 20 notering, maar dat demotiveerde me niet. Daarna heb ik nog 2 manuscripten geschreven. Ik wil ze een keer weer grondig herschijven en opsturen naar een uitgever als de tijd daar rijp voor is.

Naast schrijven ga ik graag verkleed naar evenementen als Elfia en Castlefest. Waar ik ook blij van word is een wandeling door de natuur of een rondleiding in een kasteel. Verder kijk ik graag naar spannende films. Niet verwonderlijk dat mijn favoriete films binnen de fantasy, horror en sciencefiction vallen.

De schrijver van tegenwoordig kan bijna niet meer zonder internet om lezers te bereiken. Daarom heb ik ook mijn eigen website. Vanaf nu zijn de juryleden niet meer de enigen die mijn verhalen mogen lezen. Nu kunnen jullie dat ook. Sommige verhalen verschijnen hier. Deze website is speciaal voor jullie. Geniet ervan!

Je kunt me ook op Facebook vinden. Daar gebruik ik dezelfde foto als hieronder.

Eowen Valk

IMG_5619_2 (1)