Eowen Valk

Don't give up on your dreams

Publicaties

2023

In de verhalenbundel SF in de polder staan 17 verhalen van diverse Nederlandse en Belgische schrijvers. Hierin staan ook twee verhalen van mij. De strijd om Alecs rechten is een sciencefiction verhaal. Helwereld is een horror-scifi verhaal dat ik samen met Mike Jansen schreef. De verhalenbundel bevat 332 pagina’s en is te koop via de webwinkel Amazon via deze link.

Het verhaal De voedseloase staat in de verhalenbundel Welkom in de broeikaswereld. Hierin staan 27 verhalen van diverse auteurs. Deze verhalenbundel, met als thema klimaatverandering, is samengesteld door Johan Klein Haneveld. Het boek is verkrijgbaar via de webwinkel van uitgeverij Macc en bij diverse boekhandels.

2022

Het verhaal Tussen nachtsiroop en wijwaterpatronen staat in de verhalenbundel Bloedzuigers in de polder. De bundel bevat 21 vampierverhalen van diverse schrijvers en het is uitgegeven via EdgeZero. De paperback is te koop via Amazon via deze link en het ebook is verkrijgbaar via deze link.

Het horrorverhaal Even geen honger staat in de verhalenbundel De bar met duizend deuren. 37 korte verhalen van 24 schrijvers. De bundel is samengesteld door Johan Klein Haneveld. Het boek is verkrijgbaar via de webwinkel van uitgeverij Macc en diverse boekhandels. Via deze link kom je bij de webwinkel van uitgeverij Macc.

Engelstalige publicatie: het horrorverhaal Sacrasenia staat in de Amerikaanse verhalenbundel Nightmare Fuel – objects of horror. Het boek bevat 15 horrorverhalen van verschillende schrijvers en is uitgegeven door Cloaked Press. Het is verkrijgbaar als paperback en ebook via Amazon. Klik op de links om bij de webwinkel te komen.  

Het fantasy verhaal Bloed in de sneeuw staat in EdgeZero – De beste Nederlandse genreverhalen uit 2021. Hierin staan 25 verhalen van verschillende schrijvers. De bundel is samengesteld door EdgeZero en is als paperback verkrijgbaar via Amazon en als ebook via Smashwords. De verhalen staan ook op de website van EdgeZero.

Het verhaal Gefelicihakstaart staat in tijdschrift Fantastische Vertellingen nr. 62. Het is verkrijgbaar via de webshop van Fantastische Vertellingen. Klik op de link om bij de webshop te komen. 

De strijd tegen de leefbelasting – Dit fantasy verhaal verscheen in twee delen op het platform Fantasize. Het verhaal kreeg de derde prijs bij de Waterloper verhalenwedstrijd in 2020 

2021

Het horrorverhaal Slechte handen staat in de verhalenbundel Poe in de polder. 24 schrijvers lieten zich inspireren door de werken van Edgar Allan Poe en schreven een verhaal in zijn stijl. Poe in de polder is als paperback en ebook verkrijgbaar via Amazon. Het is uitgegeven via EdgeZero.

Engelstalige publicatie Mijn verhaal Zara-Lena’s Surprise Dinner staat in de Dates from Hell anthology. Deze verhalenbundel bevat 21 horrorverhalen van diverse schrijvers rond het thema Dates from Hell. De verhalenbundel (453 bladzijden) is verkrijgbaar als paperback en eBook bij HellBound Books Publishing via deze link en Amazon.

Mijn fantasy verhaal Bloed in de sneeuw staat in Fantastische Vertellingen nr. 58 (juni). Er staan maar liefst drie illustraties bij, gemaakt door Marco Bezoet de Bie. Daarnaast bevat het magazine verhalen en essays van verschillende schrijvers. Het magazine is te koop via de webshop van Stichting Fantastische Vertellingen.

2020

Mijn horrorverhaal Hovenier gezocht staat in Edge Zero – De beste Nederlandse genreverhalen van 2019. Hierin staan 21 fantasy-, horror- en sciencefictionverhalen van diverse schrijvers. Er zijn drie manieren om deze verhalen te lezen. Je kunt de verhalen lezen op de website van Edge Zero. Daarnaast kun je het ebook tijdelijk gratis aanschaffen via Smashwords. Je kunt ook de bundel als paperback via Amazon bestellen.

Mijn verhaal De visgevangenis staat in de bijzondere verhalenbundel Voorbij de storm. Dit boek bevat 25 verhalen van diverse sciencefiction schrijvers rond het thema klimaatverandering. Voorbij de storm is te bestellen bij uitgeverij Macc. Via deze link kom je bij de webwinkel van uitgeverij Macc. Daarnaast is de verhalenbundel ook te koop bij diverse hoekhandels en Bol.com

2019

Mijn verhaal Rozengeur en hartenpijn staat in Fantastische Vertellingen, nr. 52 (december 2019). Het is een fantasy verhaal, waarin de hoofdpersoon tot het uiterste wordt gedreven om zijn geliefde rozentuin te beschermen tegen een bedreiging. In deze editie staan ook verhalen van Frank Roger en Marcel Ozymantra. Daarnaast zijn er boekbesprekingen van Johan Klein Haneveld en Paul van Leeuwenkamp. Fantastische Vertellingen is te koop via de webwinkel van Fantastische Vertellingen. Nr. 52 vind je hier. Er zijn losse nummers en abonnementen verkrijgbaar. 

Het verhaal Hovenier gezocht staat in de verhalenbundel Onder de boom. In deze bundel staan 51 verhalen van diverse schrijvers die meededen aan een schrijfwedstrijd van Schrijverspunt. De verhalenbundel is te koop via de webwinkel van Schrijverspunt, Lezerspunt.nl, Bruna, Bol.com en de boekhandel.

2018

Het verhaal Je laatste goede daad staat in de bundel De zwarte agenda. In deze verhalenbundel staan 41 verhalen van diverse schrijvers die meededen aan De zwarte agenda verhalenwedstrijd. De bundel is te koop via de webwinkel van Schrijverspunt, Bol.com, Bruna en AKO. 

Het horrorverhaal Plaaghotel is opgenomen in de bundel Tenenkrommende verhalen. In deze bundel staan 13 huiveringwekkende horror verhalen van diverse schrijvers. De bundel is te koop voor een bescheiden prijs via de webwinkel van Mediashop Pr1ma en Bol.com

2017

Mijn verhaal Uilen kijken is opgenomen in de verhalenbundel Zaterdagavond van Schrijverspunt. Hierin staan 36 verhalen van diverse auteurs die voor de Zaterdagavond themawedstrijd waren geschreven.

2016

Een slijmerige verrassing is opgenomen in de bundel Het Cadeau. Hierin staan verhalen van diverse schrijvers die hebben meegedaan aan de schrijfwedstrijd ‘Het cadeau’ van Schrijverspunt.

2015

De eenhoorn die op een heks jaagde staat vanaf nu in de Storytime app voor kinderverhalen. De app bestaat niet meer.

2014

Zonneschijn met bloedspetters staat in de verhalenbundel van Zomertijd 6. Deze bundel staat vol zomerse verhalen van diverse schrijvers.
Zomertijd 6 werd uitgegeven door Jaylen Books. Inmiddels bestaat deze uitgeverij niet meer.

Terug naar boven