Eowen Valk

Don't give up on your dreams

Een verhaal in de bundel Voorbij de storm

De effecten van klimaatverandering zijn overal zichtbaar. Schrijver Johan Klein Haneveld maakt zich zorgen om de toekomst van onze planeet. Daarom startte hij het initiatief om een themabundel over klimaatverandering te maken.

Hiervoor vroeg hij diverse (SF) auteurs om een verhaal te schrijven rond dit thema. Dat leverde een gevarieerde verhalenbundel op van 25 verhalen. Deze bijzondere bundel heet Voorbij de stormLiesbeth Jochemsen interviewde Johan over dit project. Je kunt het interview op haar website lezen.

Voorbij de storm is een mooie verhalenbundel van 388 bladzijden. Er staan verhalen in van Marco Knauff, Janneke Bazelmans & Tamara Onos, Joachim Heijndermans, Hay van den Munckhof, Theo Barkel, Anthonie Holslag, Peter Kaptein, Eowen Valk, Wouter van Gorp, Marcel Ozymantra, Ester Wagenaar, Tom Kruijsen, Hervé Suys, Debby Willems, Karel Smolders, Nils Nisse Visser, Sebastiaan Torenhof, Joost Uitdehaag, Johan Klein Haneveld, Jorrit de Klerk, Tais Teng, Jaap Boekestein, Ursula Visser en Floris M. Kleijne. Tais Teng maakte de cover afbeelding.

Ik vond het erg leuk om ook een verhaal voor deze bundel te schrijven. Ik hou van vissen en koraalriffen. De effecten van klimaatverandering zijn in de zeeën duidelijk zichtbaar. Het zeewater wordt steeds warmer en zuurder. Koraalriffen kunnen daar slecht tegen, wat te zien is in de vorm van coral bleaching en koraalsterfte. Als het koraal sterft, verdwijnt ook het zeeleven dat van het koraalrif afhankelijk is. Ik wilde een verhaal schrijven waarin vissen en activisme centraal staan. Dat leverde het verhaal De visgevangenis op. De hoofdpersoon wil dat er meer vis in de zee komt.

Op de blog Ik hou van horror, fantasy en spanning kun je de openingszinnen van alle verhalen lezen. Het boek Voorbij de storm is vanaf nu te bestellen bij uitgeverij Macc. Klik hier om naar de webwinkel van de uitgeverij te gaan. Het boek is ook te koop bij diverse boekhandels en Bol.com.

Eowen Valk

Terug naar boven