Eowen Valk

Don't give up on your dreams

Drie interessante podcasts voor liefhebbers van horrorverhalen

Er zijn veel soorten podcasts online beschikbaar. Van eenmalige lange verhalen, fictie vertellingen op regelmatige basis, radiobericht-achtige voordrachten tot vertellingen van real-life ghost stories. In dit blogstuk vertel ik je welke podcasts in mijn top drie staan.

Deze podcasts zijn alleen ‘audiomagazine’ en hebben dus geen gedrukt magazine ernaast. Er zijn namelijk ook Engelstalige magazines die naast hun digitale magazine een podcast erbij hebben, zoals Nightmare Magazine.

De podcasts uit deze tot drie plaatsen regelmatig nieuwe afleveringen. Je kunt de afleveringen beluisteren via de hieronder genoemde websites, Apple podcasts en diverse andere kanalen. Ik heb ook links toegevoegd met ‘submission rules’ voor schrijvers die een keer een verhaal willen sturen naar een van deze audiomagazines.

The No Sleep podcast

Dit is mijn favoriet van het lijstje. Er verschijnt wekelijks een nieuwe aflevering, variërend van een uur tot bijna twee uur. De verhalen worden begeleid met achtergrondmuziek en geluiden. Deze podcast gaat al een tijd mee, want er zijn 17 seizoenen. Je vindt de afleveringen op www.thenosleeppodcast.com

Ze zijn altijd op zoek naar verhalen. Als je iets wilt insturen, kijk dan op https://www.thenosleeppodcast.com/submissions voor de regels.

Tales to Terrify

Tales to Terrify bestaat sinds 2012 en verzorgt ook elke week nieuw luisterplezier. In de meeste afleveringen worden twee verhalen verteld. Soms 3, afhankelijk van de lengte van de verhalen. De lengte van de afleveringen variëren van een half uur tot iets meer dan een uur. Ga naar www.talestoterrify.com om de verhalen in je oren te laten stromen.

Schrijvers die een verhaal willen sturen naar Tales to Terrify kunnen de regels vinden op https://talestoterrify.com/submissions/

Pseudopod

Dit audio horror magazine biedt elke week een nieuwe aflevering van een half uur tot een uur. Je vindt de verhalen op www.pseudopod.org

Wil je zelf een verhaal insturen naar Pseudopod.? Kijk dan op https://pseudopod.org/submissions/ voor de richtlijnen. Op de website staat een schema wanneer ze verhalen accepteren.

Je vindt op de website ook links naar de poscasts van Escape pod, een audiomagazine voor sciencefiction verhalen, Podcastle voor fantasy verhalen en Cast of wonders, voor Young Adult fictie.

Veel luisterplezier!

Eowen Valk

Terug naar boven