Schrijfblog

Nu te koop: De bar met de duizend deuren

Onlangs kwam de verhalenbundel De bar met de duizend deuren uit bij uitgeverij Macc. In de verhalenbundel staan 37 korte verhalen van 24 verschillende schrijvers, waaronder Tais Teng, Mike Jansen, Jaap Boekestein, Johan Klein Haneveld, Debby Willems, Bart de Wolf, Joachim Heijndermans en anderen. Er staat ook een verhaal in van mij: Even geen honger.

Alle verhalen in dit boek spelen zich af in een bijzondere bar. Alleen Pauls, Paulines, Paulo’s, Paula’s, allerlei varianten op Paul uit verleden, heden, toekomst en alternatieve werelden hebben toegang tot deze bar. Zij vertellen elkaar verhalen over hun avonturen.

Dit project was een initiatief van Johan Klein Haneveld. Hij vroeg een aantal schrijvers om een verhaal te schrijven welke zich afspeelt in deze bar. Ik vond het leuk om aan dit project mee te werken. Omdat wij als deelnemers elkaars verhalen konden lezen, konden we bar details van elkaars verhalen verwerken in ons eigen verhaal.

Je kunt de boekpresentatie door Johan Klein Haneveld en Theo Barkel zien in deze video. De verhalenbundel Ius verkrijgbaar via uitgeverij Macc en diverse boekhandels.

 

 

De bar met de duizend deuren