Schrijfblog

Drie huiveringwekkende podcasts met horrorverhalen

Enige tijd geleden schreef ik in een blogstuk over Engelstalige fantasy & sciencefiction magazines dat sommige magazines ook verhalen in podcastvorm publiceren. In dit stuk vertel ik je mijn top drie van podcasts die interessant zijn als je graag naar audioverhalen luistert en van horrorverhalen houdt.Er zijn veel soorten podcasts online beschikbaar. Van eenmalige vertellingen, fictie vertellingen op regelmatige basis, radiobericht-achtige voordrachten tot vertellingen over real-life ghost stories. De podcasts uit mijn top drie zijn alleen ‘audiomagazine’ (en hebben dus geen gedrukt magazine ernaast). Ze worden regelmatig aangevuld met nieuwe afleveringen. Je kunt de afleveringen beluisteren via de hieronder genoemde websites, Apple podcasts en diverse andere kanalen. Ik heb ook links toegevoegd met ‘submission rules’ voor schrijvers die een keer een verhaal willen sturen naar een van deze audiomagazines.

 

1. The No Sleep podcast

Dit is mijn favoriet van het lijstje. Er verschijnt wekelijks een nieuwe aflevering, variërend van een uur tot bijna twee uur. De verhalen worden begeleid met achtergrondmuziek en geluiden. Deze podcast gaat al een tijd mee, want er zijn 17 seizoenen. Je vindt de afleveringen op www.thenosleeppodcast.com

Ze zijn altijd op zoek naar verhalen. Als je iets wilt insturen, kijk dan op https://www.thenosleeppodcast.com/submissions voor de regels.

 

2. Tales to Terrify

Tales to Terrify bestaat sinds 2012 en zorgt ook elke week voor nieuw luisterplezier. In de meeste afleveringen worden twee verhalen verteld. Soms drie, afhankelijk van de lengte van de verhalen. De lengte van de afleveringen variëren van een half uur tot iets meer dan een uur. Ga naar www.talestoterrify.com om de verhalen in je oren te laten stromen.

Schrijvers die een verhaal willen sturen naar Tales to Terrify kunnen de regels vinden op https://talestoterrify.com/submissions/

 

3. Pseudopod

Dit audio horror magazine biedt elke week een nieuwe aflevering van een half uur tot een uur. Je vindt de verhalen op www.pseudopod.org

Wil je zelf een verhaal insturen naar Pseudopod? Kijk dan op https://pseudopod.org/submissions/ voor de richtlijnen. Op de website staat een schema wanneer ze verhalen accepteren. Je vindt op de website ook links naar de poscasts van Escape pod, een audiomagazine voor sciencefiction verhalen, Podcastle voor fantasy verhalen en Cast of wonders voor Young Adult fiction.

 

Veel luisterplezier!