Schrijfblog

Deze vijf magazines voor fantasy en sciencefiction zijn aanraders

Wie op internet zoekt naar Engelstalige fantasy of sciencefiction magazines, zal zien dat er behoorlijk veel zijn. Te veel om allemaal bij te houden. Er is voor elk subgenre een markt. Toen ik in 2019 besloot om meer Engelstalige korte fantasy en horrorverhalen te lezen, was ik verbaasd over de hoeveelheid aan websites en magazines.


Naast dat ik de internationale publicatiemogelijkheden wilde verkennen, kwam mijn zoektocht deels voort uit onvrede, omdat veel korte verhalen die ik las qua plot diepgang miste, niet spannend waren of personages bevatten met te weinig gevoel. Ik wilde leuke horror en fantasy magazines vinden om van verhalen te genieten. Ik heb in de tussentijd verschillende verhalenwebsites en (e)-magazines gezien en nu zijn een paar die mijn voorkeur hebben. Je kunt er spannende, origineel uitgewerkte verhalen lezen. Vaak hebben ze mooi beschreven settings en goed uitgedachte personages die gevoel hebben. In navolging van mijn blogstuk over leuke magazines met horrorverhalen vertel ik nu welke magazines voor fantasy & sciencefiction ik graag lees. Dit zijn allemaal magazines waarvan je verhalen op hun website kunt lezen. Losse nummers zijn ook als eBook verkrijgbaar via verschillende platformen. Ik koop ze via Bol.com. De meeste die ik hieronder benoem bevatten zowel fantasy als sciencefiction verhalen. Ik benoem voor mensen met de ambitie om ook in het Engels te schrijven wat handige submission details.


1. Uncanny Magazine

Uncanny Magazine is een online magazine met fantasy verhalen, sciencefiction verhalen, essays, interviews en poëzie. De nummers worden tweemaandelijks als eBook uitgebracht. De verhalen verschijnen ook op de website. Daarnaast verschijnen sommige verhalen als podcast en zijn via de website te beluisteren. De eBooks zijn te koop via Amazon, Weighless Books, Kobo, Google Play, Barns & Noble en Bol.com. De editors zijn actief op diverse social mediakanalen. Je vindt Uncanny Magazine op www.uncannymagazine.com


Submission details voor schrijvers

Ze willen sciencefiction en fantasy verhalen tussen de 750 – 6000 woorden. Ze betalen $.10 per woord. Houd de website of social mediakanalen in de gaten om te zien wanneer ze nieuwe verhalen of poëzie accepteren. Upload je verhaal en cover letter via het Moksha submission systeem. Kijk voor alle regels en de link naar Moksha op www.uncannymagazine.com/submissions/


2. Fantasy Magazine

Elke maand verschijnt een nieuwe editie van Fantasy Magazine. In elke editie staan verhalen, non-fictie artikelen (interviews) en poëzie. Sommige verhalen zijn als podcast via de website te beluisteren. Het magazine is als eBook te koop via hun eigen website, Weightless Books, Amazon, Barnes & Noble, Kobo, iBook en via Bol.com. De verhalen verschijnen ook op de website. je vindt Fantasy Magazine op www.fantasy-magazine.com.


Submission details

Alle soorten fantasy en dark fantasy zijn welkom. Elke eerste week van de maand (1-7) staat het submission portal open. Stuur alleen in die periode een verhaal op. Ze willen korte verhalen van 1500 tot 7500 woorden. Flash fiction mag maximaal 1500 woorden tellen. Zorg dat je manuscript geanonimiseerd is! Ze betalen voor verhalen 8 c/woord en voor een gedicht $40. Upload je verhaal en cover letter via het Moksha online submission systeem. Via dit systeem krijg je een reactie op je verhaal in je mailbox. De volledige lijst met regels voor flash fiction en korte verhalen, opmaak, cover letter en rechten lees je hier: https://adamant.moksha.io/publication/fantasy/guidelines3. Clarkesworld

Clarkesworld verschijnt elke maand en is een magazine voor sciencefiction en fantasy verhalen. Elk nummer bevat verhalen en nonfictie (artikelen, interviews). Het is te koop als eBook via o.a. Amazon, Apple iBook, Kobo, Weighless Books, Google Play en Bol.com. Geprinte exemplaren worden ook via Amazon verkocht. De verhalen verschijnen ook als podcast. Clarkesworld is te vinden op: www.clarkesworldmagazine.com


Submission details voor schrijvers

Ze willen Fantasy en sciencefiction. Dark fantasy en sciencefiction mag ook. Verhalen tussen 1000 en 22000 woorden zijn welkom. Ze betalen 10c / woord. Ze hebben een eigen submission upload systeem. Op www.clarkesworldmagazine.com/submissions/ vind je de regels waaraan je verhaal moet voldoen en een handig lijstje met onderwerpen waar ze geen interesse in hebben.4. Beneath Ceaseless Skies

Beneath Ceaseless Skies is een online magazine voor literaire fantasy verhalen die zich afspelen in een andere wereld of een historische paranormale wereld. BSC verschijnt om de twee weken als eBook en is te koop via Amazon en Weightless Books. De verhalen verschijnen op de website en als podcast. Er staan mooie verhalen tussen.

Er verschijnen ook jaaredities en die zijn te koop via Weightless Books, Amazon Kindle, iBooks, Kobo en Scribd.

Je vindt BSC op  www.beneath-ceaseless-skies.com


Submission details

Ze betalen 8 cent per woord. Verhalen tot 15.000 woorden zijn welkom. Bekijk de lange lijst met wat ze willen (en niet willen) en de regels hier: www.beneath-ceaseless-skies.com/submissions/ Maak je manuscript op in Standard Manuscript Format. Stuur je manuscript en cover letter via email. In geval van een afwijzing benoemt de editor positieve en negatieve punten van je verhaal. Ik vind het erg sympathiek als een editor daar de tijd voor neemt. 5. Apex Magazine

Apex Magazine publiceert (dark) fantasy, science fiction en horror. De edities verschijnen elke twee maanden als eBook. Ze bevatten korte verhalen, interviews en non-fiction assays. De verhalen verschijnen ook online en als podcast. Apex is te koop via de website: www.apex-magazine.com , Weightless Books, Kindle, Nook, Kobo, Apple Books, Google Play, en Bol.com


Submission details

Ze betalen $.08 per woord, maar een minimum van $50. Als ze je verhaal als podcast publiceren, dan betalen ze $0.1 per woord extra. Ze accepteren verhalen tot 7500 woorden. Maak je verhaal op in Standaard Manuscript Format en upload het met een cover letter via het Moksha Online Submission systeem. Je vindt hier hun regels: www.apex-magazine.com/submission-guidelines/