Culinaire avonturen

Een weekend strand en lekker eten in Zandvoort

Nu de coronaregels zijn versoepeld, is er weer meer mogelijk in allerlei sectoren. Ook voor de horecasector. Wij vonden het weer tijd voor een weekendje weg.

Ditmaal bezochten we Zandvoort, want we hadden zin in een weekend zon, zee en strand. We hadden een arrangement geboekt met twee overnachtingen, 2x ontbijt en 2x diner bij het NH hotel. Dit hotel staat op loopafstand van het strand. Ideaal als je voor een strandbeleving komt en vlakbij wilt overnachten. We sliepen in een nette superior kamer met zeezicht en hadden vanuit de kamer uitzicht op de zee en het circuit. Hoewel Zandvoort een leuke plaats is, staat in dit blogstuk het eten centraal. Ik begin met het diner van de eerste avond.

We kregen een aangepast menu, omdat we een dinerarrangement hadden. De menukaarten waren uitgeprinte blaadjes voor eenmalig gebruik. Voordat het voorgerecht kwam, kregen we eerst brood met roomboter. Ik nam als voorgerecht pompoensoep met kokos. Mijn partner had een Griekse salade. De keuze voor het hoofdgerecht was vlees of vis. Ik nam heilbot met gamba’s, frites en seizoen groente. De heilbotfilet smaakte goed. Mijn partner nam kipsaté met frites, kroepoek en atjar. Bij beide gerechten werden frites geserveerd in een puntzak op een standaard. We kozen van het kindermenu frietjes met kipnuggets. Als nagerecht een kinderijsje met slagroom. Ik nam als dessert chocolade panna cotta met aardbei en rode bessen. Chocolade met rood fruit gaat altijd prima samen. Mijn partner had een kaasplankje met een selectie van internationale kaasjes. Op de foto van de kaasplank ontbreekt een kaasje. Dit was een blauwe schimmelkaas. Die rook ontzettend sterk en zuur, dus het werd snel opgegeten om van de geur af te zijn. Het eten smaakte allemaal goed. Het personeel in het restaurant was erg vriendelijk. Hieronder zie je foto’s van de eerste avond. Klik op de foto’s om een grotere versie te zien.

De volgende dag genoten we van een uitgebreid ontbijtbuffet. Er was veel keuze in belegsoorten en brood. Voor wie wil waren er ook eieren, pancakes, vers fruit, yoghurts en diverse cereals. 

Na het ontbijt gingen we Zandvoort verkennen en tijd doorbrengen op het strand. Er zijn veel restaurants en strandtenten. Wij kozen ervoor om te lunchen bij Club Nautique (strandpaviljoen 23). We bestelden Lunchplank uit de zee: Thaise vissoep, brood met zalm en spiegelei, brood met garnalenkroket en salade. De vissoep is licht pikant en bevat stukken vis en kokos. Erg smakelijk. Voor onze kleine bestelden we de pannenkoek met aardbeien. Je krijgt er twee. Daarnaast bestelden we Lunchplank van het land: tomatensoep, een rundvleeskroket, spiegelei op brood en ham en kaas. Ze hebben lekkere Pinot Grigio. Dat gaat goed samen met de Lunchplank uit de zee. We bestelden ook een lekkere snackbak met Nautique Nacho’s. Dit zijn warme nacho’s met pulled chicken en gesmolten cheddar kaas. Er zitten bakjes met guacamole, tomatensalsa en crème fraîche bij.

De lunch was erg lekker. Daarom zijn we de volgende dag teruggegaan om hier nogmaals te lunchen.

Hieronder zie je foto’s van de lunch.

Die avond kregen we een andere menukaart voor het diner in het hotel. Mijn partner koos als voorgerecht antipasti van parmaham, venkelsalami, gegrilde courgette, Parmazaanse kaas en olijven met knoflook en kruiden gegrilde bruchette. Ik nam tomatensoep. Deze smaakte erg lekker. Voor het hoofdgerecht nam ik kabeljauw met salsa verde, roseval aardappeltjes en seizoen groente. Mijn partner nam entrecote met seizoen groente, roseval aardappeltjes en bearnaisesaus. Voor onze kleine bestelden we hetzelfde kindermenu als de dag ervoor. Die staat niet bij de foto’s van de tweede dag, want het is onzinnig om foto’s van hetzelfde gerecht dubbel in dit stuk te zetten. We kozen allebei hetzelfde dessert: chocolade brownie met slagroom, blauwe bes, aardbei en goudbes. Je ziet de foto’s hieronder.

We hebben beide ochtenden van het ontbijtbuffet gegeten. Dat beviel goed. We hebben een ontzettend fijn weekend aan het strand gehad en een goed verblijf bij het NH hotel. Het weer was prima. Vooral zondag was een stralende stranddag.