Schrijfblog

Magazines voor horrorverhalen – deze drie moet je lezen

Bijna een jaar geleden plaatste ik een blogpost op mijn website, waarin ik vertelde dat ik verhalen naar Engelstalige magazines wilde sturen. Ik was in die tijd op zoek naar platforms waar ik meer diepgaande korte genreverhalen kon lezen, maar ook verhalen naartoe kon sturen. Ik miste een leuk Nederlandstalig tijdschrift, waarin ik voornamelijk horrorverhalen kon lezen, dus ik bekeek het internationale aanbod. Toen ik hiermee begon, verbaasde ik me over de hoeveel Engelstalige (e)magazines die korte verhalen uit het fantastisch genre accepteren. Dat zijn er echt veel.

Ik heb in de tussentijd veel verhalen gelezen in diverse magazines en op verhalenwebsites voor fantasy, horror en sciencefiction. In dit blogstuk vertel ik je welke drie magazines voor korte horrorverhalen ik graag lees. Deze magazines richten zich voornamelijk op verhalen en minder of niet op besprekingen van films en boeken.

Voor de schrijvers onder jullie noem ik ook de submission details. Die zijn interessant als je een verhaal wilt insturen. Ik heb ook verhalen naar deze magazines gestuurd. Dat heeft helaas nog niet tot een publicatie geleid. Hopelijk gebeurt dat wel een keer. Ik geef niet op.

 

Nightmare Magazine

Nightmare magazine verschijnt maandelijks. Onlangs verscheen zelfs de 100e editie. In elk nummer staan korte verhalen (horror en dark fantasy), non-fictie artikelen zoals interviews, boek reviews en poëzie. Je kunt het magazine kopen als paperback en als eBook. De verhalen verschijnen ook op de website. Er staat een lijst met webwinkels waar je het magazine kunt aanschaffen. Ik koop de eBooks via Bol.com. Ze kosten daar tussen de €2.49-2.99, afhankelijk van de editie. Ze zijn goed te lezen op de eReader. Je vindt Nightmare Magazine hier: https://www.nightmare-magazine.com

 
Submission details voor schrijvers

Horror en dark fantasy verhalen van 1500 – 7500 woorden. Ze betalen 8 c/woord. Nightmare’s submission portals gaan een paar keer per jaar open. Stuur alleen in die periode een verhaal op. Upload je verhaal en cover letter via het Moksha online submission systeem. Via dit systeem krijg je een reactie op je verhaal in je mailbox. De volledige lijst met regels voor de verhalen, opmaak, cover letter en rechten lees je hier: https://adamant.moksha.io/publication/nightmare/guidelines

 

The Dark magazine

The Dark is een online magazine voor dark fantasy en horror. Elke maand verschijnen nieuwe duistere verhalen op de website. Het magazine is ook als ebook te koop. Sommige verhalen verschijnen als podcast die je vanaf de website kunt beluisteren. Je vindt The Dark magazine hier: https://www.thedarkmagazine.com

 
Submission details

Dark fantasy en horror van 2000 – 6000 woorden. Ze betalen 6c/woord en willen first world rights. Email het verhaal. Je krijgt binnen een paar dagen een reactie. Bekijk de opmaakregels voor manuscripten op hun website. https://www.thedarkmagazine.com/submission-guidelines/

Lees jij ook graag korte horrorverhalen? Neem dan een kijkje op de websites van deze magazines. Binnenkort komt er een blogstuk over leuke fantasy (e)magazines die de moeite waard zijn om te lezen. Ook voor deze magazines geldt: ik heb er een verhaal naartoe gestuurd.

 

Black Static

Black Static wordt uitgegeven door TTA press. Dit is een mooi paperback magazine met vermakelijke horrorverhalen. Tot december vorig jaar verscheen het blad tweemaandelijks en bevatte horrorverhalen, boekbesprekingen en filmbesprekingen. Dat is dit jaar veranderd, omdat de uitgever aan het eind van het jaar met het blad wil stoppen. Het blad verschijnt nu elk kwartaal, maar is daardoor wel 100 pagina’s dikker. Zie foto. Er staan dit jaar geen besprekingen van boeken en films meer in, waardoor het een boekje vol korte verhalen is geworden. Ik ben blij dat ik destijds een tweejarig abonnement heb genomen. Ze nemen nu geen nieuwe inschrijvingen voor abonnementen meer aan, maar je kunt wel de losse paperback edities kopen via hun webshop. De dubbeldikke nummers kosten £11,99. De edities van vorig jaar kosten £5,99. Je vindt Black Static op: http://ttapress.com/blackstatic/

 
submission details

Horrorverhalen tot 10.000 woorden. Bekijk de regels op http://ttapress.com/blackstatic/guidelines/  Upload je verhaal met cover letter via hun online submittable systeem. Via dit systeem krijg je ook een reactie op je verhaal in je mailbox. Je kunt via hun online systeem ook verhalen submitten voor Interzone (sciencefiction & fantasy). Klik dan wel Interzone aan.

Links een nummer van vorig jaar. Rechts een dikker nummer van dit jaar.