Culinaire avonturen

Genieten van een heerlijk herfst arrangement bij van der Valk

We hebben onlangs genoten van een 3-daags Heerlijke Herfst arrangement bij hotel van der Valk Gilze-Tilburg. Dit arrangement was inclusief twee overnachtingen in een ruime kamer, 2x een drie-gangen diner en 2x ontbijtbuffet. We zaten in een superior kamer met wirlpool en balkon. Het was een heerlijk weekendje weg. Toch richt ik me in dit blogstuk alleen op het eten.

Vanwege coronamaatregelen gaat alles op tijdreservering. Je moet reserveren voor het tijdstip dat je wilt eten. Op diverse plekken staan palen met handalcohol en de mensen worden meer over de eetzaal verspreid. Vanwege de tijdelijke sluiting van de horeca mogen alleen hotelgasten eten, dus het valt mee met de drukte. Je kunt dus met een veilig gevoel gaan eten.

 

Eerste drie-gangen diner

De eerste avond nam ik als voorgerecht piri piri garnalen in pikante olie, zongedroogde tomaten en zeekraal. Mijn partner koos carpaccio met rucola, truffelmayonaise en pijnboompitten. Als hoofdgerecht nam mijn partner tournedos van de steen. Hij kreeg gesneden ui en champignons erbij, zodat hij die kon bakken op de hete steen. In het bakje op de foto zit peperroomsaus. Ik koos zeetong met gebakken fruit. De banaan, ananas en druiven pasten goed bij de vis. We kregen er frites, appelmoes en salade bij. Mijn nagerecht was een klein feestje op het bord: chocolade parade. Dit waren verschillende zoetigheden, waarin chocolade zat verwerkt. Mijn partner nam een kaasplankje. Hieronder zie je foto’s van de gerechten.

Ontbijt

Bij het ontbijtbuffet was veel keuze. Van diverse broodjes, veel belegsoorten en yoghurts tot verse honing, bonen in tomatensaus en een ei naar keuze laten bakken met bijv. groente en champignons. Vanwege coronamaatregelen moet je bij het buffet handschoenen dragen. Die worden daar verstrekt, dus je hoeft geen handschoenen mee te nemen. Ik vind dit een goede maatregel. Wel zo hygiënisch in deze tijd.

 

Tweede drie-gangen diner

De tweede avond nam ik Hollandse garnalen met cocktailsaus, zeewier en sla. Mijn partner nam weer carpaccio. Dat gerecht toon ik dus niet bij de foto’s van de tweede avond, omdat het onzinnig is om twee keer hetzelfde gerecht te tonen. Als hoofdgerecht koos ik yellow fin tonijn van de steen, edame boontjes en zeewier. Daar werd chilisaus en sojasaus bij geserveerd. Je kunt de tonijnmoot naar wens verder bakken op de hete plaat. Mijn partner nam Australien Clare Valley beef met cherry tomaatjes, bimi en kruidenboter. We kregen er ook witlof in roomsaus met ham bij en frites. Als nagerecht namen we allebei koffie met zoete lekkernijen.

Het eten smaakte erg goed. We hebben genoten van ons arrangement. Na de check out gingen we naar de Loonse en Drunense duinen om te wandelen. We zagen daar veel mooie paddenstoelen. Het was een zeer geslaagd weekendje weg.