Culinaire avonturen

Dineren bij het Parkrestaurant bij De Hoge Veluwe

In dit blogstuk staat het Parkrestaurant van De Hoge Veluwe centraal. Tijdens mijn vakantie fietste ik met mijn gezin een paar keer door nationaal park De Hoge Veluwe. De heide stond in bloei. We hebben twee avonden gedineerd bij het Parkrestaurant. Daar hebben ze hertenvlees op het menu staan van herten uit het park. Mooie afsluiter, want na een lange fietstocht op de hei heb je trek in iets lekkers. Er is ook een grote speeltuin, waarin kinderen zich prima kunnen vermaken.

 

Eerste avond

De eerste avond namen we het drie-gangen menu. Foto’s van de gerechten staan onder deze alinea. Het voorgerecht was carpaccio met pijnboompitten, rucola en Parmezaanse kaas. Dat smaakte prima. Als hoofdgerecht nam ik hertenbiefstuk met gegrilde groenten en wildjus. In plaats van hert kun je ook gegrilde zeebaars met gepofte knoflook jus kiezen. We hadden daarnaast frites en salade besteld. De hertenbiefstuk verraste me. Ik heb wel vaker hertenbiefstuk gegeten, maar dan van de supermarkt. Je proeft wel een verschil. Dit hertenvlees smaakte echt heerlijk! Het was supermals. Als nagerecht nam ik citrus hanghop met aardbeien, vanille-ijs en groene kletskop met muntsmaak. Ik vond dat een lekkere combinatie. Mijn partner nam stracciatella ijs met caramel, slagroom en koek crumble.

 

Tweede avond

Deze avond bestelde ik saté van hert. Bij de saté zat pindasaus, zoetzure komkommer, kroepoek en schuim met kokossmaak. Het smaakte goed. Het is jammer dat je maar één satéstok krijgt. Ik had er wel een tweede bij gewild. Mijn partner koos de wildstoofschotel. We namen er wederom frites en salade bij.

We hadden beide avonden ook een kindergerecht besteld: patat met kipnuggets. Onze kleine criticus keurde de kipnuggets goed. Gelukkig was het geen geperst kippenvlees, maar stukken kipfilet met een krokant randje. Hieronder zie je foto’s van de gerechten.

Na afloop fietsten we weer terug over de hei. ’s Avonds heb je een grotere kans om wild te zien. Het is dan een stuk rustiger op de fietspaden. Als je daar een keer ’s avonds bent, ga dan eens op een wildspot plaats kijken. We hebben drie keer een fietstocht over de hei gemaakt en alle keren zagen we ‘s avonds tussen acht en half negen herten op de terugweg. Dat leverde ons leuke foto’s op.