Culinaire avonturen

Dierentuin arrangement bij van der Valk

Net voor het einde van het jaar wilden we nog even een leuk uitje met het gezin doen. Eventjes er tussenuit. We kozen voor het Ouwehands Zoo arrangement bij hotel van der Valk in Veenendaal. In dit blogstuk vertel ik over het arrangement, dus ik plaats geen foto’s van de dieren. Bij het arrangement zat het volgende inbegrepen:

  • kaartjes voor Ouwehands Zoo
  • tekenblok met kleurpotloodjes van Ouwehands Zoo
  • een overnachting in het van der Valk hotel
  • drie-gangen diner in het restaurant
  • ontbijtbuffet

We konden in de morgen een voucher voor de toegangskaartjes ophalen in het hotel. De echte kaartjes kregen we bij de dierentuin. We konden tot 16 uur in de dierentuin blijven. Omdat deze periode ook het China Light Festival is, stonden overal kleurrijke lantaarns in de vorm van dieren en bloemen. Met aparte kaartjes kon je die ’s avonds bekijken, maar dat deden wij niet. De lantaarns zagen er wel mooi en kleurrijk uit. Hieronder zie je een paar voorbeelden:

Het China Light Festival is t/m 29 februari.

Ik was een paar jaar geleden voor het laatst in Ouwehands Zoo was geweest, dus het was leuk om hier weer terug te komen. De panda’s waren er toen nog niet. Nu was het park in winterse sferen gehuld met vuurtjes om je bij te warmen, lampjes, kraampjes met warme drankjes en winterdecoratie. Het is een leuke dierentuin met een indoor speeltuin. De wolven en beren hebben een groot buitenverblijf. Je loopt er via bruggen overheen, waardoor je de dieren goed ziet. De reuzenpanda’s zijn duidelijk de hoofdattractie. Bij hun verblijf zit zelfs een wokrestaurant en een souvenirwinkel die alleen panda merchandise verkoopt. Ik vind dat een beetje overdreven, maar anderen vinden dat waarschijnlijk wel leuk. We hebben in het wokrestaurant gegeten. Ik vond het eten aan de prijzige kant voor een kom noodles, kroepoek en een beker frisdrank.

 

Overnachting en diner

Rond sluitingstijd gingen we terug naar het hotel. We kregen een nette kamer met een tweepersoonsbed en een los bed voor de kleine. De badkamer was open en had een grote losstaande badkuip en een losse douche. Onze kleine verbleef voor het eerst in een hotel. Een groot avontuur dus. Uit privacy overweging benoem ik bewust niet of het een jongen of meisje is. Daar moet je maar overheen lezen.

Het personeel in het restaurant was vriendelijk en behulpzaam. Als voorgerecht nam ik de Gravad Lax. Mijn partner koos carpaccio. Voor het hoofdgerecht nam ik kabeljauw met amandelkorst, wortel crème, groene kool rolletje en knoflookjus. Mijn partner nam bavette met gerookte spruitjes, mosterd-aardappel mousseline en rode wijn reductie. Als nagerecht nam ik Mont Blanc. Dat was vanille roomijs met advocaat, brownie, chocoladesaus en slagroom. Mijn partner koos de parfait met chocolade crumble en frambozen saus. Hieronder zie de foto’s van het eten. De salade en appelmoes staan niet op de foto.

Er was een aparte menukaart voor kinderen met o.a. pizza, hamburger, kroket, zalm. Wij kozen tomatensoep, gebakken zalmfilet met frites en aardbeienijs met slagroom. Hieronder zie je de foto’s. De beker waarin het ijsje zit, mag je houden.

Het eten smaakte goed. Ook het ontbijtbuffet van de volgende dag. Er was veel keuze. Het arrangement is ons goed bevallen. Ook de kleine vond het erg leuk en wil vaker naar een hotel. Ik begreep dit arrangement vanaf januari niet meer bij dit hotel verkrijgbaar is, maar bij een aantal andere van der Valk hotels kun je nog wel een dierentuin arrangement nemen. Wij vonden het een leuk gezinsuitje.