Schrijfblog

Wedstrijden en plannen

De afgelopen tijd waren de deadlines van maar liefst drie schrijfwedstrijden: Ganymedes, Waterloper en Edge Zero. Die deadlines zaten erg dicht op elkaar, namelijk 31 mei en 1 juni. In eerste instantie wilde ik naar alle drie een verhaal sturen, maar dat werd qua tijd erg krap. Ik had een verhaal voor Waterloper geschreven, maar daar moest nog veel research voor worden gedaan. Dat verhaal is een cross-over tussen horror en sciencefiction. Aangezien ik weinig ervaring heb met het schrijven van sciencefiction verhalen, wilde ik dat verhaal niet afraffelen om deze deadline te halen. Ik bewaar het wel voor een andere keer.

Ik richtte me dus op Ganymedes en Edge Zero. Ik stuurde twee verhalen naar Ganymedes en één verhaal naar Edge Zero. Oh jongens, wat beleefde ik een plezier aan het (her)schrijven van deze verhalen. Twee daarvan zijn horrorverhalen en met het schrijven van horror beleef ik net wat meer plezier dan met fantasy schrijven. Dat bezorgt me meer hartkloppingen en ik hou ervan om actie scenes & gore scenes te schrijven 🙂 

Nu is het wachten op de uitslagen. Ik ben erg benieuwd. In de tussentijd werk ik verder aan andere verhalen.

 

Website

Ik heb de afgelopen tijd veel nagedacht over hoe ik mijn website verder wil invullen en wat ik er verder mee wil bereiken. Een paar maanden geleden verwijderde ik de verhalen categorie van mijn website. Soms twijfelde ik of dat wel een goede beslissing was. Mijn website werd er een stuk kaler door. Op zulke momenten dacht ik: is het niet beter om die categorie weer terug te plaatsen? Het was immers een aardige publiekstrekker. De reden dat ik die categorie wegsneed van mijn website was het volgende. Een verhalen categorie blijft altijd vragen om verhalen, terwijl ik mijn verhalen liever ergens naartoe stuur om een prijs te winnen of om gepubliceerd te worden. Het kost immers veel tijd en energie om ze te schrijven en herschrijven tot hun uiteindelijke vorm. Dan wil je er ook iets voor terugkrijgen. Dat hoeft niet eens financieel te zijn, want dat krijg je in veel gevallen toch niet. Een certificaat of een publicatie in een blad of op een genre website geeft al veel voldoening. Daarnaast dacht ik: als ik ooit een verhalenbundel wil maken, dan kan ik de op internet gepubliceerde verhalen niet meer gebruiken.

 

Plannen

Ik wil jullie in het vervolg iets meer op de hoogte houden van mijn plannen. Ik barst de laatste tijd van de creativiteit, dus ik heb behoorlijk wat op mijn to do lijstje staan voor de komende maanden.

  • Allereerst is er het horror-scifi verhaal dat ik in eerste instantie voor Waterloper schreef, maar niet instuurde. Dat verhaal wil ik nog wat meer kneden tot een beklemmend stuk.
  • Van twee horrorverhalen staat de eerste versie in de steigers. Ja, meer horrorverhalen deze zomer.
  • Een wat groter project. In de ban van de meerminnen. Dit is een verhaal dat ik in 2017 naar Fantastels stuurde. Na de uitslag, besloot ik dat ik veel meer wilde vertellen. Het groeide uit tot een verhaal van novelle formaat. Inmiddels heeft het een paar maanden gelegen. Deze zomer ga ik er weer kritisch doorheen. Daarna kijk ik of ik er een geschikte plek voor vind, zodat jullie het ook kunnen lezen. Het is een fantasy verhaal, bedoelt voor young adult lezers.

Genoeg te doen dus.