Culinaire avonturen

Ontspannen met een Vrolijk Voorjaar arrangement

Onlangs gingen we een weekendje weg in eigen land. Er even lekker tussenuit om tot rust te komen. We boekten een Vrolijk Voorjaar arrangement bij hotel van der Valk Princeville (Breda). We kozen voor Breda, omdat we dat weekend wilden shoppen bij Wijnegem (Antwerpen) en de Rosada (Roosendaal). In dit blogstuk bespreek ik het hotelarrangement dat we hadden geboekt, waarbij met name het eten centraal staat. Dit stuk is immers voor de Culinaire Avonturen blog.

Het vrolijk voorjaar arrangement bevatte:
2x overnachting
2x ontbijtbuffet
2x diner

Eerste dag

We hadden een nette, ruime Superior kamer met een losstaande badkuip in de kamer en een aparte regendouche. De eerste avond aten we à la carte. Als voorgerecht bestelde ik in knoflookolie gebakken gamba’s met zeewier. Als hoofdgerecht sliptongen. Daar kregen we gebakken aardappeltjes, frites en spruitjes bij. Voor het nagerecht bestelde ik crème brûlée.
Mijn partner bestelde als voorgerecht carpaccio. Voor het hoofdgerecht bestelde hij de mixed grill Princeville. Dat bestond uit kalkoentournedos, biefstuk, varkensmedaillon en gegrilde groente. Als nagerecht nam hij de vruchtensorbet. Het eten smaakte goed. De onderstaande foto’s geven een indruk van het eten. Er staan ook twee ontbijtfoto’s tussen.

‘s Avonds gingen we nog even naar de bar, waar we genoten van een snackplateau en een drankje.

Foto’s van de eerste avond

Tweede dag

In de ochtend aten we van het uitgebreide ontbijtbuffet. Er was voldoende keuze aan brood, beleg, fruit, cereals voor in de yoghurt, verse sappen, gebakken/gekookte eieren en pancakes. Na het ontbijt vonden we het tijd voor wat ontspanning. Dus wat doe je dan? Bijkomen in de jacuzzi, de sauna en het zwembad. Na het zwemmen gingen we naar Antwerpen om te shoppen.

’s Avonds aten we van het buffet. Als je doordeweeks het Vrolijk Voorjaar arrangement neemt, dan krijg je 2x een drie-gangen menu. Ben je hier op zaterdag, dan eet je van het buffet. Het buffetgedeelte bevatte een uitgebreid koud buffet, een warm buffet en een toetjesbuffet. Het koude buffet bevatte o.a. vishapjes, zalm, forel, sushi, salades, couscous, ham, carpaccio, tomaatjes.

Bij het warme gedeelte stond soep, patat, aardappels en paddenstoelenravioli. Op de grillplaat werden sliptong, zeebaars, biefstuk, varkensmedaillons en entrecote gebakken. Je kon zoveel eten als je wilde.

Van het toetjesbuffet heb ik geen foto’s gemaakt. Tegen de tijd dat ik toe was aan desserts waren diverse mensen me al voorgegaan, waardoor de taartjes en ander gebak er niet meer mooi uitzagen voor een foto. Jullie moeten het dus even doen met een foto van mijn bord. Er waren diverse gebakjes, taart, bavarois, chocolademousse, ijs en fruit. Het was veel en lekker. Met onderstaande foto’s krijg je een indruk van het eten.

Foto’s van de tweede avond

De volgende ochtend genoten we weer van het ontbijtbuffet. Daarna was het tijd om weer naar huis te gaan. Het arrangement beviel ons goed. De kamer was ruim en netjes. Het eten smaakte lekker. Ik vond het arrangement wel voor herhaling vatbaar.