Culinaire avonturen

High tea rondvaart in de Biesbosch

Onlangs was ik in natuurgebied de Biesbosch voor een high tea rondvaart. Ik had deze activiteit aan iemand cadeau gegeven met een activiteitenbon van de Surprise Factory. Het was weer eens wat anders dan een gewone high tea. In plaats van aan een tafeltje in een restaurant zitten, vaar je tijdens het nuttigen van de hapjes door een natuurgebied. Een leuke combinatie van ‘even de natuur in’ en lekker eten.

De high tea werd verzorgd door rondvaartbedrijf de Zilvermeeuw in Drimmelen. Aan boord stond een buffettafel klaar met muffins, boterkoek, soesjes, cupcakes, sandwiches, koekjes, bonbons, mini pizzabroodjes, kleine wraps en andere hartige hapjes. We mochten zoveel eten als we wilden. Verder stond er onbeperkt koffie en thee klaar.

Ik vond het uitzicht op al die planten die je langzaam voorbij vaart erg rustgevend. Op sommige plaatsen voeren we heel dicht langs de kant. Het is een aanrader voor mensen die van de natuur houden, maar weinig zin hebben in een stevige wandeltocht. Op deze manier zie je ook veel. Het is opvallend hoeveel zwanen daar leven. Er waren een paar hele grote grote groepen. De rondvaart duurde twee uur. Ik vond het een leuk uitstapje.

Hieronder zijn een paar foto’s van wat we hebben gegeten.