Culinaire avonturen

Chocolade workshop bij Bonte Koe

De eerste culinaire belevenis die ik in deze blog categorie bespreek is de chocolade workshop van de Bonte Koe. Mijn zusje trouwde dit jaar, dus ik regelde met mijn andere zussen deze workshop als activiteit voor haar vrijgezellenfeest. Wij gingen naar de vestiging in Rotterdam. Dit is echt een workshop voor chocoholics. Iedereen maakt z’n eigen bonbons, dus je hoeft niets te delen.

Inhoud van de workshop

We kregen eerst een introductie over cacao en hoe chocolade & ganache worden gemaakt. Daarna kreeg iedereen een dikke plak met ganache. Dit was de vulling voor de bonbons. Met allerlei vormpjes staken we stukken uit de ganache. Om er bonbons van te maken haalden we de ganache door voeibare chocolade. Ik ben een liefhebber van pure chocolade, dus ik gaf mijn bonbons een coating van pure chocolade. Melkchocolade was overigens ook beschikbaar.

Al die bonbons moeten wel ergens in getransporteerd worden. We maakten een mandje van chocolade. De ruimte rook zo lekker door al die vloeibare chocolade.

Terwijl de mandjes stolden, gingen we verder met het maken van truffels. We begonnen wederom met een plak ganache vulling, maar nu maakten we er balletjes van. Die haalden we door de vloeibare chocolade en lieten ze even drogen. Net voordat de truffels droog waren, haalden we ze door toppings als cacaopoeder, poedersuiker, hagelslag of basterdsuiker. Tenslotte decoreerden we de bonbons en het mandje met vloeibare witte chocolade.

De workshop duurde ca 3 uur en je mocht na afloop de bonbons meenemen. Ze pakken je creaties voor je in. Het was een aanzienlijk gewicht aan bonbons. Het is je geld waard. Ik vond het een erg leuke workshop. Hieronder zie je het resultaat.