Schrijfblog

Goede voornemens voor 2018

Het nieuwe jaar is inmiddels aangebroken. Tijd om weer wat goede voornemens te verzinnen. Wat kunnen jullie dit jaar van me verwachten?

Ik wil jullie dit jaar beter op de hoogte houden van mijn schrijfprojecten. Gewoon iets meer info geven over lopende projecten in plaats van het alleen beschrijven als het project ten einde is.

Ik wil dit jaar iets vaker een verhaal naar een blad of website sturen. Voorheen deed ik dat niet. Ik stuurde mijn verhalen alleen naar wedstrijden of zette ze op deze website. De enige uitzondering is een horrorverhaal dat ik afgelopen jaar naar Stichting Fantastische Vertellingen stuurde. Het verhaal komt in de bundel Tenenkrommende verhalen, dat in februari het levenslicht zal zien. Dit horrorverhaal is een stuk langer dan mijn korte verhaaltjes die eerder in bundels verschenen. Binnenkort meer hierover.

Dan is er ODI ET AMO. Dit is een schrijfwedstrijd voor middeleeuwse verhalen die zich tussen 500 – 1500 afspelen en die wordt georganiseerd door Godijn Publishing. De deadline is 31 mei en je mag meedoen met twee verhalen van 2500 – 3000 woorden. In december heb ik me meer in de middeleeuwen verdiept. De middeleeuwen was (vind ik) een zeer fascinerende tijd. Op de middelbare school was dat bij het vak geschiedenis mijn favoriete onderwerp.
Ik heb een interessante periode uitgekozen om me verder in te verdiepen en ik heb wat extra naslagwerk aangeschaft. Voor het verhaal heb ik al een scene ketting op papier staan.
De top 20 van deze wedstrijd verschijnt in een verhalenbundel.

Afgelopen jaar had ik een tijdje een ernstige schrijfdip. In november begon ik aan een uitgebreide schrijfcursus die ongeveer een jaar duurt. De lesstof en de opdrachten maakten me heel enthousiast om weer verhalen op papier te zetten. Ik merk dat ik er nu al veel profijt van heb.

Ik ga wederom meedoen met Fantastels verhalenwedstrijd. Afgelopen jaar sloeg ik de Harland Awards en Trek Sagae over, maar dit jaar wil ik daar wel aan meedoen. Eén verhaal is al grotendeels geschreven. Naar welke van de drie wedstrijden hij gaat zie ik wel.