Schrijfblog

Kraampjes, lekker eten en optredens tijdens Castlefest

Afgelopen weekend waren we vrij om er lekker op uit te trekken. Onze dochter logeerde bij opa en oma. We hadden dus alle vrijheid. Zaterdag gingen we naar Castlefest. Ik was daar al twee jaar niet naartoe geweest dus ik verheugde me erop. We kwamen er in de middag aan. Gehuld in een rode fluwelen mantel, kanten jurk en masker betrad ik het festivalterrein. Al na vijf minuten rende er een wolf op me af die met me op de foto wilde. Hij zag me aan voor Roodkapje. Ik vond deze editie de fantasy sfeer meer aanwezig dan de vorige keer. Het festivalterrein was nu groter. Er was een extra veld voor kraampjes en activiteiten beschikbaar en de camping zat nu aan het festivalterrein vast. Er was heel veel te zien en te doen. Er waren heel veel kraampjes met kleding, sieraden, boeken en van alles en nogwat dat met fantasy te maken had. 

Ik heb onder andere naar een middeleeuws ridderspektakel gekeken. Een paar ridders vochten tegen elkaar met echte wapens. Je hoorde de wapens tegen de harnassen knallen. Erg leuk om te zien.

Tijdens de lunch genoten we van aardappelhapjes met opzwepende muziek van The Dolmen op de achtergrond. Het publiek deed erg enthousiast mee.

De verse zalmmoten van de barbecue waren heerlijk. Als ik zo’n grote barbecue met een aardig assortiment aan vlees erop zie, dan moet ik een stukje proeven. Bij een kraampje dat mede ijs in diverse smaken verkocht, haalden we een ijsje. Ik had kastanje en piratenbloed gekozen. Dat is nog eens iets anders. De smaak van de mede kwam goed naar voren.

Ik kocht weinig niet eetbare dingen. Alleen een boek. Ik hoopte al dat Sophia Drenth er zou zijn met Bloedwetten. Ik ben een liefhebben van vampierverhalen, dus ik wilde graag een gesigneerd exemplaar van bloedwetten bemachtigen. Ze was er. Bij het boek kreeg ik een zakje bloedpulver. Deze thee wordt rood. Sophia vertelde me dat de thee opwekkend werkt. Ik heb hem nog niet geproefd, maar dat ga ik binnenkort zeker doen. Ik ben intussen aan het boek begonnen.

Abe de Verteller was er ook. Tijdens Elfia luister ik altijd graag naar zijn verhalen. Hij kan op een uitbundige manier vertellen. Niet verrassend dus dat ik nu ook naar een vertelling van hem luisterde.

Om half acht zou de verbranding van de Wickerman starten. Dit jaar symboliseerde hij een levensboom met uitgestrekte armen. Kort voordat het begon kwam er een heel donker wolkendek over. Gelukkig hadden we regenponcho’s bij ons. Die hadden we hard nodig tijdens de wolkbreuk. Na de regenbui werd de verbranding alsnog gestart onder begeleiding van muziek. Dat was leuk om te zien. Zelfs na zoveel regen brandde het hout goed. Wellicht was er een brandversnellend goedje gebruikt, want de Wickerman brandde heel snel af. Daarna begon het optreden van Corvus Corax. Vermakelijke muziek, onder het genot van een medebiertje. Aan het eind speelden ze de theme song van Game of Thrones. Als GoT fan kon ik dat waarderen. Na hun optreden gingen we naar ons hotel. De festivaldag kwam zo langzamerhand toch al tot een einde.

We overnachtten in het Van der Valk hotel in Sassenheim. Onze kamer was ruim en netjes. Er was geen badkamer op de manier waarop je dat gewend bent. Er stond een wasbak aan het begin van de kamer. Vanachter de wastafel keek je naar het bed. Aan de andere kant van de wastafel bevond zich een douchecabine met glazen deur. Vanaf bed kon je dus zien wie er onder de douche stond. De douchekop was enorm. Het was de grootste vierkante douchekop waar ik ooit onder heb gestaan. Heerlijk hoor. Ik klaag niet. Naast de douche zat een toilet met een glazen deur. Voor een toilet had zo’n doorkijkdeur niet gehoeven.

De volgende ochtend genoten we van een uitgebreid ontbijt buffet. Er stond zelfs Champagne klaar. Na het ontbijt reden we naar Katwijk aan zee. Het was warm en zonnig, dus een tripje naar het strand leek een goed idee. Er is een grote parkeergarage onder de duinen. Op zondag kun je daar gratis parkeren. Ideaal als je een dagje naar het strand wilt en het niet erg vindt dat de winkels dicht zijn. We hebben geluncht bij een strandtentje. Na afloop hebben we een uitgebreide strandwandeling gemaakt. Daarna was het tijd om weer naar huis te gaan. Het was een heerlijk weekendje weg.