Schrijfblog

Fairy gardens maken

Onlangs kwam ik op Pinterest hele leuke ideeën voor Fairy Gardens tegen. Dat zijn miniatuur tuintjes die in bloempotten en bloembakken worden gemaakt. Dat wilde ik ook eens proberen. Nu bedoel ik niet een verzameling van vier verschillende plantjes in een bak, zoals je die bij een tuincentrum kunt kopen. Het gaat om een minituintje met echte planten, kleine paden en mini tuinaccessoires, zoals hekjes, bankjes, lampjes, bruggetjes en vijvertjes. Deze tuintjes maak je met klein blijvende planten. Eenjarige perkplanten en rotsplanten zijn hiervoor erg geschikt. Ik vond het erg leuk om de Fairy Gardens te maken. Ik denk dat er in de toekomst meer zullen volgen.

Hieronder zie je het resultaat van mijn eerste twee bakken. De mand maakte ik voor mijn ouders. Hij is bedoelt voor binnen op de tafel. De miniatuurtuin in de roze bak staat in mijn tuin. Die bloembak was kapot, maar heeft nu een tweede leven gekregen. Het tuintje loopt op naar de achterkant van de bak. In de verhoging zit een vijvertje met waterlelies. Het hekje tegen het verhoogde terras is gemaakt van een stukje bamboeschot dat we nog over hadden. Het pad is gemaakt van decoratie grit. 

De accessoires kun je zelf maken als je handig bent. Je kunt ze ook kopen. Dit kan onder andere bij Een Kleine Wereld in Dordrecht. Onlangs was ik daar om te kijken hoe klein de spullen zijn. De waterpomp, het hekje, de vijver, het bankje en het poortje komen daar vandaan. Ik vond het een leuk winkeltje. Er is veel keuze. Naast een vaste winkel hebben ze ook een webshop.