Evenementen

Elfia Haarzuilens 2017

Onlangs werd Elfia, Nederlands grootste fantasy evenement van het jaar, gehouden bij kasteel Haarzuilens. Het was de 25e editie. Ik ging op de zaterdag. Omdat ik na Elfia op vakantie ging, had ik daarna pas tijd om deze blog te schrijven. Voor deze editie wilde ik zelf delen van mijn kostuum maken. Dat was op zich al een dapper besluit, aangezien mijn naaikunsten van beginners niveau zijn. Ik wilde als harpij gaan. Om de knutselwerkzaamheden niet te ingewikkeld te laten worden, besloot ik om me te beperken tot het maken van een kroon met veren en een veren bh. Mijn werkkamer was in de dagen voor het evenement bezaaid met veren. De veren bh en de hoofdtooi waren goed gelukt. De vleugels kocht ik, evenals de boa’s om te verknippen. Mijn hobbyhoek was dus een paar dagen bezaaid met veren.

Het weer was fantastisch. Beter dan voorspeld. In het gezelschap van een blauwe lakei en een steampunk vrouw struinde ik het terrein af om te genieten van de sfeer, de muziek en het eten & drinken. Het was de eerste keer dat ik met zulke grote vleugels liep. Ze waren wel 1m20 lang. Het idee was heel tof. Helaas liepen veel mensen tegen de randen van de vleugels aan. Je zou denken dat mensen zulke grote zwarte vleugels wel zien en er rekening mee houden als ze je passeren. Niet dus. Aan het einde van de dag kon ik ze weggooien. Jammer.

Er waren veel mooie kostuums te zien. Daar geniet ik van. Ik heb geen foto’s van anderen gemaakt. Bij eerdere edities deed ik dat wel. Na afloop kijk ik niet meer naar de foto’s, dus het leek me niet zinvol om nu weer zoveel foto’s te maken. Ik heb wel een paar mooie kiekjes van het kasteel gemaakt. Ze staan onderaan deze blog.

Er waren veel demonstraties, workshops en lezingen. Te veel om op te noemen. De organisatie doet altijd erg zijn best om er een mooi evenement van te maken.

Ik heb een paar leuke shirts, een tas, IJslandse drop en een kalender van Anne Stokes gekocht. Ik vind haar tekeningen altijd erg mooi. Qua eten was er ook veel keuze. Een van de meest opvallende stand waar je lekkers kon halen was een stand waar 2 varkens aan een spit draaide. Ik moet zeggen, het vlees smaakte erg goed. Ik kan ook de pannenkoeken met banaan, walnoten en vanille saus aanraden. Die had ik gekocht bij een kraam waar ze pannenkoeken verkochten met een bonte keuze aan fruit, chocola, noten en dergelijke.

Er waren ook optredens van diverse bands. Twee ervan had ik gefotografeerd: een piratengroep en Ann May.

’s Avonds was er een spectaculaire vuurshow met paarden van Friesenteam Rheingold. Ze houden wel vaker leuke shows tijdens Elfia. ’s Avonds waren de kraampjes verlicht. Dat zag er leuk uit. Al met al was het een hele geslaagde dag en een goede start van mijn vakantie.