Schrijfblog

Een royal high wine voor Moederdag

Vandaag was het moederdag. Ik werd behoorlijk verwend met lekkere hapjes en drankjes. Dat wil ik graag met jullie delen 😀

Mijn man had bij een wijnbar in onze buurt een royal high wine arrangement geregeld. .Je kon van een kleine wijnkaart kiezen welke wijn je bij de hapjes wilde drinken. Bij het arrangement zat 1 glas champagne en 1 glas wijn. Wij vonden het leuker (en lekkerder) om bij elke gang een ander wijntje te drinken, dus dat hebben we gedaan.

We begonnen met een glas Moët & Chadon Imperial brut. Ik snap waarom Moët duur is. Het is erg lekkere champagne. Niet zoet en ook niet erg droog. Precies goed qua smaak. Daar werd een Fines de Claires oester met zeewier bij geserveerd. Dit was de eerste keer dat ik een rauwe oester at. Die behoort niet tot mijn favoriete hapjes.

Vervolgens kregen we amuses van gamba met chilisaus en carpaccio. Als wijn dronk ik er een glas Dominio de Verderrubi-verdejo bij. Daarna kregen we een rijk gevulde etagère. Op de bovenste gedeelte lag brood met smeersels. Het onderste gedeelte bevatte verschillende soorten worst, zongedroogde tomaat, gefrituurde kappertjes, uitjes en augurk.

Daarna kregen we biefstukreepjes met salmiaksaus, yakitori kipspiesjes en een champignon soepje. Daar dronk ik Don Jacobo Rioja Reserva Tino bij. Tenslotte kregen we een kaasplankje met 3 soorten kaas. Dat ging goed samen met een glas Royal Oporto Ruby port.

Het smaakte allemaal erg lekker. Maar dit cadeau was niet alles. Eenmaal thuis kreeg ik ook nog een kaaspakket cadeau. Daarin zaten 2 soorten oude kaas, kaasballetjes, cranberry saus en een flesje port.

Ik heb ervan genoten. Deze Moederdag was echt een verwendag.