Evenementen

Een bezoek aan Imagicon 2016

Gisteren ging ik naar Imagicon. Mijn schoonouders pasten op mijn dochter, dus ik had lekker even een dagje voor mezelf. Het evenement werd in de ReeHorst in Ede gehouden. Tijdens deze dag waren er diverse workshops, panels, lezingen, signeersessies met schrijvers, bordspel demonstraties en film vertoningen. Verder waren er veel stands met boeken, merchandise, shirts, sieraden en speelgoed. Leuk voor liefhebbers van fantasy, horror en sciencefiction.

Naast struinen langs de stands en kletsen met bekenden heb ik ook aan enkele activiteiten deelgenomen. Zo deed ik mee aan de workshop Verhalen vertellen met Abe de Verteller. Hier lag de focus op boeiend verhalen vertellen. Denk hierbij aan je lichaamstaal, stemgebruik en het contact met publiek. Ik luister vaak naar zijn verhalen tijdens Elfia, dus leek het me wel geinig om zijn workshop te volgen. Dat was het ook. Nu kan ik nog boeiender vertellen op verjaardagsfeestjes :p
Ik deed ook mee aan de paneldiscussie van Antonie Holslag, Perry Mulder, Roxy en Martijn Lindenboom over de vraag; Wat is horror? Blood & gore? Bovennatuurlijk? De meningen verschillen erover, maar het was leuk. Helaas ben ik enkele tips voor films vergeten. Eigenlijk had ik ze moeten opschrijven.
Er werden horror en sciencefiction films vertoond. Ik bekeek het sciencefiction blok. Binnen een uur werden 3 korte films vertoond: Baardmos, Skinhearts en Out of Time. Skinhearts was naar mijn mening geen sciencefiction. Out of Time vond ik het leukst. Deze was gemaakt door een groep Star Trek fans. Het was duidelijk te zien dat er veel tijd en energie in het project was gestoken. Het verhaal was interessant, het decor was prima. De volledige cast was ook bij de vertoning aanwezig, want dit was de première. Bij hun Dark Armada stand kon je voor een groen scherm op de foto in Star Trek shirt. Dat heb ik gedaan. Aangezien ik sinds kort de oude Star Trek afleveringen kijk vind ik het wel zo leuk om een foto van mezelf op de brug van the Enterprise te hebben. Die heb ik nu dus. Bedankt jongens!

Ik ben twee boeken rijker. Zie onderstaande foto. De ene is een bundel met korte Halloween verhalen. In de ochtend werd hier een boekpresentatie van gehouden. Daar had ik bij willen zijn, maar haalde het niet. De cover ziet er veelbelovend uit. Vinden jullie niet? Een paar van de verhalen liet ik signeren :D. De ander is een gesigneerd exemplaar van Gebroken geheugen van J. Sharpe. Bij de schrijver een boek aan de kraam kopen is leuker dan via internet. Ik laat mensen graag vertellen over hun boeken, voordat ik er een koop. Zo krijg je een betere indruk van het verhaal dan bij het lezen van een korte flaptekst.
Het was een zeer geslaagde dag. Met de Halloweenbundel ben ik gisteravond in bed gestart. Lekker, wat spannend leesvoer in de aanloop naar Halloween 😀

fullsizeoutput_efd