Schrijfblog

Een slijmerige verrassing komt in de verhalenbundel Het cadeau

Ik ben blij dat ik weer een succesje heb behaald met een van mijn schrijfsels. Onlangs deed ik mee aan Het cadeau, een schrijfwedstrijd van Schrijverspunt. Voor deze wedstrijd mocht je een verhaal inzenden van maximaal 1000 woorden, waarbij een cadeau centraal stond. Dit was geen genrewedstrijd. Toch stuurde ik een horror verhaal in. Tja, ik blijf graag in de fantasy, horror en sciencefiction hoek. Daar ligt mijn hart, dus daarbuiten schrijf ik niet. Het was nog best een uitdaging om zo’n kort verhaal te schrijven. Ik ben zo gewend om verhalen van 5000-12000 woorden te schrijven. Dit was echt passen, meten en polijsten. Er deden 180 verhalen mee. Vandaag ontving ik een email van Schrijverspunt met de uitslag. Mijn verhaal ‘Een slijmerige verrassing’ is een van de verhalen die in de bundel wordt opgenomen. Ik ben zo blij! Die zal een mooi plekje in mijn boekenkast krijgen. Vanavond drink ik er een glaasje Vampia mede op om het te vieren.
De bundel is vanaf oktober te koop in alle boekhandels in Nederland en België. Zodra de titel bekend is zal ik die laten weten.

Dit succesje geeft me goede moed om mee te doen aan de Harland Awards. Daarvan is de deadline 2 september. De eerste versie van het verhaal die ik daar naartoe wil sturen is bijna af. Daarna is het een kwestie van herschrijven en polijsten. Dat komt helemaal goed 😀

 

Edit: Inmiddels heb ik de verhalenbundel ontvangen, dus hij is als uitgelichte afbeelding aan dit bericht gehangen.