Schrijfblog

Het drukke jaar van mijn pen

Allereerst wens ik iedereen een gezond & gelukkig 2016. De schrijvers onder ons wens ik veel creativiteit & inspiratie toe. 2015 was voor mij een bijzonder jaar, met als hoogtepunt de geboorte van mijn lieve dochter. Sommige van jullie hebben dit jaar misschien berichten over mijn jaarlijkse bezoeken naar Elfia en Castlefest gemist. Dat heeft een goede reden. Elfia Haarzuilens was de laatste keer dat ik en mijn partner met z’n tweeën gingen. Castlefest en Elfia Arcen hebben we dit jaar overgeslagen. Vanwege mijn zwangere buik was al dat lopen en staan niet te doen en mijn kostuums pasten niet meer ;p. De eerstvolgende keer dat we weer gaan zullen we dus met een klein draakje, prinsesje of iets anders komen :D, maar dan moet ze wel iets ouder zijn, zodat ze alles bewust meemaakt.
Het is alweer een tijd gelden dat ik iets op mijn website heb gezet. Ik ben er gisteren maar even met de stofzuiger doorheen gegaan. Ik beloof beterschap door dit jaar wat vaker een blog of verhaal te posten. Toch heb ik het afgelopen jaar niet stilgezeten. Sterker nog, ik heb heel wat afgeschreven, al was dat niet altijd gemakkelijk, vanwege de zwangerschapshormonen. Achteraf gezien heb ik juist heel veel geschreven, terwijl ik het gevoel had dat het niet zo was. Laat ik jullie maar gelijk vertellen wat er allemaal uit mijn creativiteitspen is gekomen.
Het is me gelukt om in een paar maanden een Young Adult manuscript te schrijven en af te ronden. Van de 3 manuscripten die ik tussen 2010 en halverwege afgelopen jaar geschreven heb, vind ik deze toch wel de beste. Het valt binnen de Dark Fantasy en ik ben van plan om het dit jaar op te sturen naar een uitgever. Die sprong wil ik weer eens maken. Uiteraard ga ik het manuscript wel eerst weer even een keer extra goed doorspitten om het waar nodig nog te verbeteren en te polijsten. Het heeft inmiddels een paar maanden gerijpt, dus ik zal het binnenkort weer oppakken en er een kritische blik op werpen.
Ik schrijf bijna nooit iets voor kinderen. Eigenlijk heb ik dat maar 1 keer gedaan. Ik was dan ook heel blij met het nieuws dat het verhaal dat ik naar Storytime kinderverhalen had gestuurd was geaccepteerd. De eenhoorn die op een heks jaagde is nu gratis in de verhalen app te lezen. De link staat aan de zijkant onder het kopje links. Als je het verhaal wilt lezen, dan moet je de leeftijd in het leesprofiel naar 12 jaar vergroten, want anders is het verhaal niet zichtbaar. Dit prikkelde me wel om het nog eens te proberen. Voor mijn verjaardag heb ik o.a. een boekje gekregen met tips over hoe je verhalen voor kinderen schrijft. Dat is toch een andere manier van schrijven dan schrijven voor volwassenen. Het lijkt me leuk om dit wat vaker te doen. Vandaar het boekje, zodat een volgend jeugdverhaal nog beter zal zijn. Hopelijk zullen er meer volgen. Misschien dat mijn dochter ze dan ooit zal lezen. Dat zou leuk zijn.
Wederom heb ik iets ingestuurd voor Fantastels. Dat blijft toch wel mijn favoriete genre wedstrijd. Helaas heb ik met mijn eigen traditie van 2 verhalen insturen gebroken, vanwege ‘lack of inspiration’. De jury zal het deze keer met 1 verhaal van mij moeten doen. Nadat de uitslag bekend is gemaakt, zal het verhaal op deze website verschijnen.
Ik heb ook een verhaal ingestuurd voor Winterverhaal. Als sneeuwliefhebber ben ik teleurgesteld in het slappe winterweer. Tja, dan verzin je toch gewoon een verhaal met echt winters weer. Van sneeuw kan ik toch alleen maar dromen. Het vriest niet eens, behalve in noord-Nederland, maar daar heb ik niets aan. Eens kijken wat men van dit ijzige verhaal vindt.
Last but not least; Trek Sagae. Na 1 jaar te hebben overgeslagen, heb ik daar nu weer iets voor ingestuurd. Ik ben heel benieuwd hoe ver het verhaal zal komen. Ik heb namelijk iets nieuws geprobeerd en ik wil eens kijken hoe dat uitpakt. Wordt het een succes of een totale mislukking?Nadat de uitslag bekend is, zal dit verhaal ook online verschijnen. Kort samengevat; afgelopen jaar was dus een druk jaar voor mijn pen.

_MG_5378_2