Evenementen

Roofvogel workshop bij Settels Roofvogels

Onlangs deed ik mee aan een roofvogel workshop bij Settels roofvogels in Stoutenburg. Dat was heel ontspannend.

Het was een verjaardagscadeau van mijn schoonouders. Het zat er een keer aan te komen, aangezien ik elke keer op een fantasy fair met een roofvogel op de foto wil, wanneer dat mogelijk is. Ik ben dol op roofvogels en dat is de reden dat mijn pseudoniem als achternaam de naam van een roofvogelsoort heeft. Door die spitse hoofdjes vind ik ze er een stuk vlotter en intelligenter uitzien dan een hoop andere vogels (uilen niet meegerekend want die hebben geen spitse hoofdjes).
We kregen eerst een introductie over het gedrag van de vogels. Daarna werd er geoefend om een valkeniersknoop leggen en loer draaien. Daarbij slinger je een nepvogel aan een touw voor je uit en trek je hem snel weer terug.
Het was een regenachtige dag, maar dat was niet zo erg. Daardoor gingen we met alle vogels naar binnen en konden we uitgebreid met ze op de foto. Eigenlijk kwam die regen wel goed uit, want zo konden we de vogels een tijd op onze arm houden. Ik heb een luggervalk, een dwergooruil, een buizerd en een kuifcaracara op mijn arm gehad, voordat we tijdens een droge periode weer met deze bijzondere dieren naar buiten gingen.
Het leukste onderdeel was het vliegen. Hierbij vloog een vogel van de arm van de ene cursist naar de andere. Er werd gevlogen met een oehoe, een kerkuil en een havik. Leuk hoor, zo’n stoere vogel dichtbij je gezicht. Wist je dat uilen helemaal geen wijze dieren zijn en slechte ogen hebben? Weer een illusie armer. Als het stukje vlees om de oehoe te lokken op een andere plek op de handschoen werd gelegd dan de keren ervoor, dan kon die vogel het stukje vlees niet meer vinden. Het kwam niet in hem op om dan even aan de andere van de handschoen te kijken. Ik heb erg genoten van deze workshop en het heeft heeft me veel mooie foto’s opgeleverd. Deze belevenis is zeker voor herhaling vatbaar 😀