Evenementen

Elfia Arcen 2014

In Koefnoen werd onlangs gezegd dat een echte fantasy fan minimaal eenmaal in z’n leven naar Castlefest moet zijn geweest. Ik ben van mening dat iedere fantasy fan minstens eenmaal in zijn of haar leven naar Elfia (voorheen Elf Fantasy Fair) moet zijn geweest. De ambiance is daar beter dan bij Castlefest en je ziet in verhouding ook meer verklede bezoekers dan bij Castlefest.
20 en 21 september werd Elfia in de kasteeltuin van Arcen gehouden. Ik loop daar met veel plezier rond. De kasteeltuin is mooi ingericht en ruim opgezet. Je kunt er prachtige foto’s maken tussen de planten, je vergapen aan de watervalletjes, aapjes & flamingo’s of dwalen door de bijzonder ingerichte tuindelen.
Ik was er op zaterdag. Ook dit jaar had ik weer flink mijn best gedaan om met een mooi kostuum voor de dag te komen. Dat het een groot succes was bleek wel aan de aandacht die ik kreeg van mensen die een foto van me wilde maken. Ik mocht regelmatig poseren voor een camera. Al die aandacht beschouw ik als een compliment voor mijn kostuum. Het is toch een beetje zien en gezien worden.
Tijdens deze zonnige dag stond er stond veel op het programma. Zo kon je luisteren naar verhalen van verhalenvertellers of je kon lezingen over King Arthur, armour of fairy art bijwonen. Ik bracht een bezoekje aan Abe de verhalenverteller. Zijn verhaal ging over Tristan en Isolde.
Er werden demonstraties gegeven in verven op veren, dromenvanger maken of je kon meedoen met een van de vele dansworkshops. Er was ook een valkenier die een aantal roofvogels had meegenomen. Tegen een kleine vergoeding kon je met uilen of buizerds op de foto. Als roofvogelliefhebber heb ik dat natuurlijk ook gedaan. Ik vond het heel bijzonder om een buizerd op mijn hand te houden en te aaien. Daarnaast heb ik ook een uil geaaid.
Voor wie van actie houdt waren er demonstraties in Kendo (Japanse zwaardvechtkunst) van Samurai events, of je kon bij Qu’Mar Ti-jin een les in zelfverdediging tegen monsters krijgen. Verder werden door Flint Buccaneers demonstraties gegeven over hoe je moet vechten met een sabel. Erg nuttig voor als je een goede piraat wilt worden. Harry Potter fans konden kijken naar een zwerkbal wedstrijd. Ridders trokken tegen elkaar ten strijde in een toernooi en er werden middeleeuwse ambachten vertoond.
Ik heb naar een rechtszaak gekeken die werd uitgebeeld door Fase 3, een groep afkomstig uit de toekomstige Wasteland. Uiteraard zat hier ook een veroordeling aan vast en die werd uitgevoerd met een kettingzaag. Hun voertuigen en kostuums deden me denken aan Resident Evil Apocalypse, dus dat zag er interessant uit.
Wie zich toch meer aangetrokken voelde tot ‘the dark side’ kon langskomen bij de stand van Dutch Garrison (Nederlandse tak van de wereldwijde Star Wars kostuum vereniging), de Mandalorian Mercs costume club of de Predator Clan Germany.
Van al die demonstraties en shows wordt je dorstig. Gelukkig was er mede in diverse smaken, medebier en piratenbier verkrijgbaar. De honger kon o.a. gestild worden met halve meter vleesspiesen, knobi brood, gevuld hennep brood, hamburgers, crêpes, falafel of rijst met groente. Wie niet van gezond eten hield kon in een uithoek ook patat met frikandel halen.
Op een paar plaatsen stonden podiums waarop diverse bandjes Medieval of Keltische muziek ten gehore brachten. Er waren veel kraampjes waar kleding, sieraden, accessoires, boeken of wapens werden verkocht. Ik ben een aantal flessen mede, een mooie zoutlamp, een drakendagboek en een wit bontmanteltje voor mijn kostuums rijker.
Voorgaande jaren waren de vampiers, Jack Sparrows en Hogwarts studenten nog goed vertegenwoordigd. Nu waren er veel Steampunkers te zien. Deze stroming wordt steeds populairder, want ik zie ze steeds meer.
’s Avonds gingen overal de kaarsjes en de vuurkorven aan en dat creëerde een bijzondere sfeer. Het is leuk om dan door de tuin te dwalen en vampiers, heksen, zombies, en ander gespuis tegen te komen. Op sommige plekken stonden speakers waaruit gegil, wolvengehuil of andere grimmige geluiden klonken. Dat maakte de eveningwalk nog net iets leuker. Het was een hele mooie dag en ik kijk alweer uit naar de volgende editie.

IMG_4823_2