Schrijfblog

In afwachting van nieuwe uitslagen

De lijst met uitslagen die ik verwacht wordt steeds langer. In juli had ik een verhaal naar ECMYK gestuurd voor hun book cover wedstrijd. Het idee van deze wedstrijd was om een verhaal van maximaal 1500 woorden te schrijven dat geïnspireerd was op een plaatje. Het ging om de Aarde die deels in brand stond. Deze afbeelding wilden ze als cover voor een verhalenbundel gebruiken. Een leuk idee! Naast verhalen mochten ook gedichten ingezonden worden. De leukste inzendingen zullen in deze bundel verschijnen. Ik hoop dat mijn verhaal er ook in komt. 1 september zouden ze de bundel publiceren, maar dat is nog niet gelukt. De organisatie had onlangs op hun Facebookpagina aangegeven dat ze nog bezig waren met beoordelen, dus ik wacht nog in spanning op de uitslag. Ik heb al meermaals aan verschillende schrijfwedstrijden meegedaan en dit is de eerste keer dat ik meemaak dat een organisatie zich niet aan een eigen deadline kan houden. Mijn geduld wordt dus nog even op de proef gesteld.
Azra magazine had een wedstrijd met als thema ‘Toekomst.’ Daar wist ik ook wel raad mee. De deadline was 1 september voor verhalen van 1000-5000 woorden. Het winnende verhaal wordt in hun januari nummer gepubliceerd. De 2e t/m de 4e plaats zullen in latere edities van het magazine verschijnen. Iedereen uit de top 4 krijgt ook een boekenpakket. Ik hoop dat ik ook tot een van de gelukkige behoor.
Deze week was het de week van het schrijven. Overal in het land werden schrijfactiviteiten georganiseerd, maar daar had ik niet aan meegedaan. Ik had er niet de tijd voor. Toch ben ik deze week wel bezig geweest met schrijven. Een verhaal voor de Fantastels verhalenwedstrijd verdiende mijn aandacht. Ik heb nu twee mooie verhalen klaarliggen voor deze wedstrijd. Net als goede wijn moeten ze even liggen om te rijpen. Daarna zullen ze je positief verrassen. Er staat nog anderhalve maand op de deadline teller dus dat komt helemaal goed. Tegen die tijd moeten ze nog een beetje gepolijst worden en daarna zal ik ze opsturen. Ik hoop mijn persoonlijk record van de 9e plaats te verbeteren. Ik zal jullie op de hoogte houden van de uitslagen.