Schrijfblog

De saaie en de spannende wedstrijd

Het is een de laatste tijd rustig geweest in dit schrijfblok, maar dat betekent niet dat ik heb stilgezeten. Na een inspirerende vakantie ben ik druk aan de slag gegaan voor twee wedstrijden. De eerste was Zomertijd 6. De inzending mocht maximaal 1500 woorden tellen en het verhaal moest om de zomer of een zomerse dag draaien. Bij deze wedstrijd kun je een VVV bon winnen en een selectie van de inzendingen wordt in een verhalenbundel gepubliceerd. Vanwege het onderwerp en de lengte wijkt het heel erg af van wat ik normaal gesproken schrijf, maar ik wilde een keer iets anders proberen. Het is altijd goed om buiten je straatje te kijken 😉 De uitslag wordt binnenkort bekend gemaakt. Zelfs als ik geen VVV bon win, zal mijn inzending binnenkort op deze site verschijnen. Eigenlijk vond ik het onderwerp van de wedstrijd een beetje saai. Ach, de prijs is ook saai. Ik heb mijn eigen draai aan een zomerse dag gegeven en er een beetje fantasy doorheen geweven. Ik zie wel wat de jury ervan vind. Ik kan je wel vertellen dat als ze op zoek zijn naar een standaard zomerverhaal over een personage dat cocktails drinkt in de zon en dan de liefde van zijn of haar leven ontmoet, dat mijn verhaal dan buiten de boot valt.
Even heb ik overwogen om aan de erotische schrijfwedstrijd van Dusk! mee te doen. Weer iets heel anders. Inzendingen daarvoor mochten maximaal 300 woorden bevatten. Nu is een stukje van 300 woorden naar mijn mening te kort voor een verhaal, maar als je bedenkt dat erotische films kort van stof zijn, dan is het toch wel weer logisch. Eigenlijk zijn dat soort verhalen heel makkelijk. Vrouw doet iets, man komt erbij (of andersom) en hoppa, de kleren gaan uit. Geen ingewikkelde plotlijnen en pakkende dialogen. Daar is gewoon geen ruimte voor. Natuurlijk was het onderwerp van die wedstrijd een stuk spannender dan ‘zomer’ en je kon er ook nog eens een pikante DVD mee winnen als je de creatie voor 1 juli instuurde. Leuker dan een VVV bon, hoor ik je al denken. Ik had wel een stukje op papier gezet, maar toch besloot ik om me de laatste dagen volledig te richten op een wedstrijd die nog veel spannender en belangrijker was; de Paul Harland Prijs. Als twee wedstrijden dezelfde deadline hebben moet je toch een keuze maken. De PHP is de grootste genre schrijfwedstrijd van Nederland. Voor wie er meer over wil weten verwijs ik naar

http://www.paulharlandprijs.eu/wp/

Deze jaarlijkse wedstrijd is voor fantasy, horror en sciencefiction verhalen tot 10.000 woorden. De hoofdprijs is 1000 euro, de 2e prijs 300 euro en de derde prijs 100 euro. Verder wordt een selectie van de verhalen gepubliceerd. Daar gaat je hart toch veel sneller van kloppen dan van een erotische DVD? Ik ben zeer tevreden over het verhaal dat ik daarvoor heb ingestuurd en ik kijk al uit naar het juryrapport. De uitslag wordt in februari tijdens de Paul Harland Dag bekend gemaakt. Van de uitreiking wordt altijd een hele happening gemaakt met o.a. workshops en presentaties. Zolang de wedstrijd loopt moet alles geheim blijven voor de jury, dus jullie zullen nog even moeten wachten voor ik het hier in het schrijfblok plaats. In de tussentijd valt er nog genoeg te doen. Denk maar aan Fantastels en Trek Sagae.