Evenementen

Elfia Haarzuilens 2014

Zaterdag 19 t/m maandag 21 april was de Elfia bij kasteel Haarzuilens. Ik bezocht het evenement met een paar goede vrienden op de zaterdag. Sommige mensen uit mijn omgeving denken dat het alleen om elfjes draait, maar dat is niet waar. Voor deze mensen leg ik kort uit wat de Elf Fair inhoud.
Elke editie heeft z’n eigen thema (vb Gods, Vampires & zombies, Hobbits, King Arthur enz.) Het is wel zo leuk om verkleed te gaan en het merendeel van de bezoekers doet dat gelukkig ook. Je bent niet verplicht om onder het thema verkleed te gaan, alles daarbuiten is ook goed, zolang het maar met fantasy, sciencefiction of horror te maken heeft. Wij doen ook elke keer goed ons best om er weer leuk uit te zien. Ik ervaar het namelijk als een compliment als anderen foto’s van mijn kostuum willen maken en daar doe ik het stiekem ook een beetje voor ☺. Voor het eerst in jaren had mijn vriend zich beter uitgedost dan ik, maar ach, je kunt niet altijd de beste zijn.

Tijdens deze dagen zijn er verschillende workshops te volgen (o.a. zwaardvechten, martial arts workshops, dansen, schrijfworkshops, maskers en sieraden maken). Daarnaast worden er toneelstukken opgevoerd en treden er diverse bands op. Ook zijn er verschillende genreschrijvers aanwezig die hun boeken verkopen en zeg nou zelf, het is gewoon leuk om met je favoriete schrijver in het echt te praten en een boek te laten signeren. Verder zijn er heel veel kraampjes waar je kleding, sieraden, wapens, armour, decoratieve dingen, eten en veel meer kunt kopen.
Voor mij had deze editie een verrassend tintje. Ik had namelijk een vrijkaartje gewonnen, omdat ik met mijn verhaal ‘Klaagzang der godinnen’ in de top 12 van Fantastels 2013 was geëindigd. Daarnaast was ik ook uitgenodigd voor een schrijvers VIP lunch met de andere top 12 leden van Fantastels. Een anonieme donateur organiseerde en betaalde deze lunch met als doel dat we met elkaar in contact kwamen en blijven schrijven. Dat vind ik een goed initiatief! Ik ben dan ook erg benieuwd wie die donateur is. De schrijverslunch was leuk. Lekker kletsen over verhalen en je schrijfhobby onder het genot van een lekker hapje, terwijl de zon op je bol schijnt. Ik heb hele inspirerende gesprekken gehad en heb naar aanleiding daarvan besloten om het manuscript dat ik anderhalf jaar geleden voor de Dromen & Demonen manuscriptwedstrijd instuurde weer af te stoffen en te herzien.
Daarnaast ben ik ook langs de kramen van Zilverspoor en Books of Fantasy geweest om weer bij te kletsen met bekenden. Ik steun het genre graag door elke Elf Fair een boek te kopen. Deze keer was Kelly van der Laan (winnares Fantastels 2013) de gelukkige met het boek Stof en schitteringen. Deze is uiteraard gesigneerd en zal deze zomer meegaan naar de andere kant van de wereld. Naast praten was er ook ruimte voor lekker eten en het afstruinen van de vele kraampjes met kleding, sieraden en andere dingen. Ik heb een geweldige dag gehad en zal volgend jaar zeker weer gaan. Ik hoop dan ook een aantal van jullie daar te mogen begroeten. Enkele van jullie hebben me in het verleden al een paar keer belooft om een keer te gaan. Doe het gewoon, het is erg leuk. Desnoods ga je verkleed als jezelf, als de drempel om in fantasy stijl te gaan net iets te hoog is.